ŠD Železničar
    Aktualne zadeve Vse o odigranih in prihajajočih turnirjih Člani ŠD Železničar Galerija fotografij s turnirjev Kontaktne informacije Povezave do zanimivih strani  
   
 
Sponzorji:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©2008 ŠD Železničar
 

Športne igre mladih 2024 - Ljubljana

 
       
    | Razpis | Rezultati | Galerija slik |
 
   

 

Športne igre mladih - največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike je prišla tudi k nam. Igre, ki so se začele kot druženje prijateljev na ulici, so v zadnjih dveh desetletjih in pol prerasle v množično zborovanje in zabavo otrok. V 26 letih je sodelovalo več kot dva in pol milijona otrok. Športne igre mladih so lani v Splitu gostile športnike iz več kot 40 držav.

Lani je bila prireditev v Splitu, kjer se je zaključila že 27. izvedba Športnih iger mladih, največje rekreativne športne prireditve v Evropi. Zaključne slovesnosti se je ob kopici uglednih predstavnikov iz vseh sfer športa udeležil tudi Aleksander Čeferin, ki je pohvalil prireditev in zagotovil, da jo bo kot prvi mož Uefe podpiral tudi v prihodnje. Projekt podpira tudi FIDE, predsednik mednarodne krovne šahovske organizacije Arkady Dvorkovich je namreč ambasador prireditve.

Z letošnjim letom se jim priključuje tudi Slovenija in Šahovska zveza Slovenije. Poleg ŠAHA se tekmuje še v naslednjih disciplinah: mali nogomet, košarka, odbojka, tenis, namizni tenis in "Med dvema ognjema".

Ime turnirja: Športne igre mladih 2024 - Ljubljana
Ime organizatorja: Šahovska zveza Slovenije

Ime izvajalca: ŠD Železničar

Kraj turnirja: OŠ Koseze, Ledarska ulica 23,1000 Ljubljana
Datum: 22. marec 2024
Pričetek tekmovanja: 15:30h.

Obvezne predhodne prijave je potrebno javiti do srede 20.marca do 24h na elektronski naslov vlastimir.durdevic@slo-zeleznice.si.

Pravico do nastopa:
Kategorije:
- učenci in učenke, letnik 2013 in mlajši
- učenci in učenke, letnik 2009 in mlajši

Tekmovalna določila
Tekmuje se po pravilih FIDE za pospešeni šah. Igra se po švicarskem sistemu, sedem kol ( po Bergerjevem sistemu pa le v primeru majhnega števila sodelujočih). Igralni čas je 10 min na igralca/igralko + 5 sec na potezo.

Rekviziti: vse zagotovi organizator

Prijavnine ni.

Program:
Predviden pričetek ob 15:30, zaključek okoli 20h.

Priznanja:
Prvi trije posamezniki prejmejo medalje takoj po končanem tekmovanju.

Najboljši trije udeleženci se bodo uvrstili na državno prvenstvo, kjer se bodo lahko potegovali za prestižen finale v Splitu.

Kontakt:
Vlastimir Djurdjević
Tel.: 051 639 221
E- mail: vlastimir.durdevic@slo-zeleznice.si